REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT TË ÇERDHES NË SHTËPI

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT TË ÇERDHES NË SHTËPI

Programi i muajit Maj

Tema: Format e Argëtimit, Sportet dhe Lojërat

Java e 2-të: Njohja me ngjyrat

Dita e Hënë: Njohja me ngjyrën e kuqe

Fëmijët me ndihmën e prindërve u njohën me ngjyrën e kuqe duke krijuar gaforren, pikturuar pemën e qershisë, vizatuar mollën dhe duke mbledhur objekte e lodra me ngjyrë të kuqe.

Dita e Martë: Njohja me ngjyrën e gjelbër

Fëmijët u njohën me ngjyrën e gjelbër duke krijuar bretkosën, mbledhur lodrat me ngjyrë të gjelbër dhe duke e identifikuar atë në objekte të ndryshme që ndodhen në shtëpi.

 

Dita e mërkurë: Njohja me ngjyrën blu

Krijimi i detit dhe elementët e tij. Identifikimi i ngjyrës blu me anë të sendeve e lodrave.

Dita e enjte: Njohja me ngjyrën e verdhë

Identifikimi i ngjyrës së verdhë tek bleta, dielli, yjet, rosaku etj.
Fëmijët realizuan lojën energjike “Futja e bletëve në koshere”

Dita e premte: Njohja e ngjyrës portokalli

Fëmijët përsëritën me prindërit ngjyrat e mësuara gjatë javës.

Fëmijët u njohën me ngjyrën portokalli. Ata e identifikuar ngjyrën tek karota e portokalli.