DITA BOTËRORE E NDËRGJEGJËSIMIT PËR AUTIZMIN

2 Prilli është Dita Botërore e Ndërgjegjësimit për Autizmin. Në këtë ditë, gjithë bota bëhet pjesë e pazëllit me ngjyra blu, të kuqe, të verdhë dhe violet, të cilat reflektojnë kompleksitetet dhe unikalitetin e spektrit të autizmit. Nuk ka mënyrë më të mirë për të festuar këtë ditë sesa të ndërgjegjësohemi për karakteristikat e njerëzve në spektrin e Autizmit dhe për mënyrat sesi secili prej nesh mund të bëjë më shumë për të shtuar të kuptuarit dhe për të promovuar mirësjelljen ndaj tyre.