Category: Aktivitete

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Specialistet e sektorit psiko-social të çerdheve, zhvilluan trajnimin për edukatoret, në lidhje me ripërshtatjen e fëmijëve pas izolimit 3-mujor nga COVID-19. Si t’i ndihmojmë fëmijët gjatë ripërshtatjes; Etika në komunikim me prindërit dhe mbështetja emocionale e fëmijëve; Të njohim shenjat e stresit te fëmijët; Masat që duhet të ndiqen kundër COVID-19.    

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 1 Tema: Festa e 1 Qershorit. Njohja me karakteristikat e stinës së verës Dita e hënë – 1 Qershori, festa ime. Rubrika “Aktiviteti festiv” Fëmijët, së bashku me edukatoret, festojnë “1 Qershorin” në çerdhe, duke kënduar këngë e recituar vjershat e mësuara në […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT TË ÇERDHES NË SHTËPI

Programi i muajit Maj Tema: Format e argëtimit, sportet dhe lojërat. Java e 4: Përgatitemi për festën e 1 Qershorit. Përgatisim këngë e vjersha. Krijojmë kapelet dhe kartolinat e festës. Fëmijët përgatiten për festën e 1 Qershorit. Ata recitojnë vjersha e këndojnë këngë. Krijimi i kapelës së festës Fëmijët me ndihmën e prindëve formuan kapelet […]

Continue Reading

MËSOJMË NGA SHTËPIA – AKTIVITETE DHE LOJRA EDUKATIVE PËR FËMIJËT E MOSHËS 3 – 6 VJEÇ

Tema: Për mësuesen time Lënda: Gjuhë shqipe Tema: Për atë ….. Lënda: Gjuhë shqipe Tema: Rima, fjalët që rimojnë Lënda: Gjuhë shqipe Tema: Dhurata e një shoku Lënda: Matematikë Tema: Kuptojmë trupat 3D Lënda: Dituri natyre Tema: Koronavirusi Lënda: Arte Tema: Për mësuesen time Rikthimi i shumë pritur Sërisht në Kopsht me rregulla të reja

Continue Reading

MËSOJMË NGA SHTËPIA – AKTIVITETE DHE LOJRA EDUKATIVE PËR FËMIJËT E MOSHËS 3 – 6 VJEÇ

Tema: Mjetet e transportit ajror Lënda: Gjuhë Shqipe Tema: Aeroplani që kishte frikë të fluturonte mbi det Lënda: Matematikë Tema: Trupat gjeometrike Lënda: Edukim për shoqërinë Tema: Aeroporti, piloti, pasagjerët, ekuipazhi Lënda: Arte Tema: Ndërtim 3D i aeroplanit Lënda: Arte Tema: Të lajmë sa më shpesh duart Lënda: Arte Tema: Si lahen dhëmbët (vizatim)

Continue Reading

MËSOJMË NGA SHTËPIA – AKTIVITETE DHE LOJRA EDUKATIVE PËR FËMIJËT E MOSHËS 3 – 6 VJEÇ

Tema: Mjetet e transportit në shërbim të njerëzve. Lënda: Gjuhë shqipe Tema: Lojë gjuhësore Lënda: Matematikë. Tema: Konceptet më shumë, më pak, po aq Lënda: Matematikë Tema: Mbledhje e zbritje deri në 10 Lënda: Dituri natyre Tema: Një ekskursion i paharruar Lënda: Edukim fizik, sporte dhe shëndet. Tema: Lojëra me duar Demostrim Tema: Si të […]

Continue Reading

PROGRAMI I EDUKIMIT NË ÇERDHE – MODELE AKTIVITETESH NË SHTËPI PËR PRINDËRIT

PROGRAMI I MUAJIT MAJTEMA: FORMAT E ARGËTIMIT, SPORTET DHE LOJËRAT Java 4 Tema: Përgatisim vjersha e këngë për Festën e 1 Qershorit Dita e mërkurë: Përgatisim vjersha dhe këngë për festën e 1 Qershorit. Rubrika e vjershës – Vjersha “Dallëndyshe” Mësojmë të recitojmë vjershën së bashku. Vjersha “Tullumbace të kam xhan” Rubrika e këngës – […]

Continue Reading