Category: Aktivitete

DASHURIA PËR TOKËN USHQEHET QË NË VEGJËLI

Dashuria për tokën ushqehet që në vegjëli.Së bashku me fëmijët mësojmë të riciklojmë dhe tregojmë se sa i rëndësishëm është për të gjithë ne. Një projekt pilot zhvillimi i jashtëzakonshëm për fëmijët dhe mësuesit, i mbështetur me bindje nga Ambasada e Italisë dhe i realizuar nga Fondazione Reggio Children – Centro Loris Malaguzzi me Bashkia […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT DHJETORTEMA: KARAKTERISTIKA E STINËS SË DIMRIT. Java e I-rëTema: Njohja me karakteristikat e përgjithshme të stinës së dimrit. Natyra në dimër dhe veshjet e saj. Gjatë kësaj jave vogëlushët u njohën me karakteristikat kryesore të stinës së dimrit. Edukatoret u treguan atyre për natyrën në dimër, motin, dëborën dhe për veshjet e […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT NËNTORTEMA: NJOHJA E VETES DHE TË DREJTAT E FËMIJËVE Java e I-rëTema: Njohja e vetes Njohja me elementët e vetes Fëmijët mësuan të njohin veten e tyre; pjesët e fytyrës, të trupit; shqisat dhe tiparet. Fëmijët mësojnë t’i identifikojnë dhe emërtojnë ato.   Punë dore – Formojmë trupin e njeriut. Fëmijët me […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT TETORTEMA: KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VJESHTËS Java e I-rëTema: Njohja me karakteristika të përgjithshme të stinës Natyra në vjeshtë Vogëlushat u njohën me karakteristikat e stinës së vjeshtës, gjatë shëtitjeve eksploruese në oborr. Ata mësuan se në vjeshtë gjethet e pemëve bëhen kafe, portokalli dhe të verdha; moti ndryshon, bëhet më i […]

Continue Reading

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Ky shtator nisi me një seri trajnimesh me stafet edukatore të çerdheve nga stafet tona mbështetëse: psikologet dhe punonjëset sociale. Në fokus të trajnimeve ishin: – Përgatitja e stafeve edukatore për të pritur fëmijët e rinj.– Komunikimi me prindërit e rinj.– Zbatimi i protokollit të përshtatjes së fëmijëve në çerdhe.– Zbatimi i protokollit të masave […]

Continue Reading

PËRSHTATJA E FËMIJËVE NË ÇERDHE

Të nderuar prindër!👨‍👩‍👧‍👦 Ditët e para të frekuentimit janë shumë të rëndësishme për ecurinë e fëmijës👶🏻👧🏼👦🏾 në çerdhe🏡Psikologët dhe punonjësit social sugjerojnë🗣 disa këshilla për një përshtatje sa më efektive. Ecuri të mbarë fëmijëve tuaj!

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 4 Tema: Sa gëzim që erdhi vera…! Format e argëtimit. Dita e hënë – E diela ime në cirk. Rubrika e punës me dorë – “Kllouni” Fëmijët nëpërmjet formave gjeometrike me letra me ngjyra ose plastelinë krijojnë kllounin. Aktivitet – “Zgjidh ngjyrën” Edukatorja […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 3 Tema: Ngjyrat dhe numrat tek veshjet e fëmijëve në verë. Dita e hënë – Veshjet shumëngjyrëshe të stinës së verës. Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve se në verë veshjet janë më lehta se në çdo stinë tjetër, pasi është shumë […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 2 Tema: Frutat dhe perimet e stinës Dita e hënë: Frutat e stinës se verës – Qershia Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve frutat e stinës përmes formave plastike, tabelës se lotos, figurave e revistave.Edukatorja emërton bashkë me fëmijët frutat si: qershia, […]

Continue Reading