Author: D.P.Ç.K

MËSOJMË NGA SHTËPIA – AKTIVITETE DHE LOJRA EDUKATIVE PËR FËMIJËT E MOSHËS 3 – 6 VJEÇ

Tema: Shtëpia e shpendëve   “Në ditën e zogjve” (Grupmosha 5-6 vjeç).       Arritjet ne zhvillim dhe ne te nxene: Kupton tekste te thjeshta. Ndan eksperiencat, pervojat me te tjeret (në lidhje me pranverën, fshatin, zogjtë) Zhvillon dhe zgjeron me mendime idene e përrallës.   Numëroj zogjtë. Kryej veprime matematikore me mbledhje dhe […]

Continue Reading

AKTIVITETE DHE LOJËRA ME FËMIJËT NË KUSHTE SHTËPIE

Të dashur prindër, Në këtë periudhë të qëndrimit në shtëpi, kalimi i një kohe cilësore me fëmijët ‍‍‍tuaj është sfida e këtyre ditëve. Fëmijët kanë dëshira, interes, kuriozitet për të realizuar lojëra të reja‍♀⛹‍♂⛹‍♀ dhe plot energji për tu argëtuar. Angazhoni fëmijët në lojëra ⚽dhe aktivitete për ta bërë sa më të këndshëm qëndrimin e […]

Continue Reading

SI TË FLASIM ME FËMIJËT LIDHUR ME KORONAVIRUSIN…

👉🏻 Është e rëndësishme të jeni të qetë, të sinqertë dhe të informuar kur flisni me fëmijët 👧🏻 rreth koronavirusit. 📌 Ja disa këshilla si të filloni bisedën me fëmijët tuaj.👇🏻 Për tu informuar më shumë mbi masat që duhet të merrni për parandalimin e COVID-19, klikoni këtu.  

Continue Reading

DOKUMENTACIONI QË DUHET TË PARAQITET NGA STUDENTËT DHE VULLNETARËT

Dokumentacioni që duhet të paraqitet nga studentët e interesuar për realizimin e praktikave mësimore dhe vullnetarët që shprehin dëshirë për të qënë pjesë e Çerdheve dhe Kopshteve të Bashkisë Tiranë. Klikoni linkun më poshtë për të shkarkuar formularin: https://femijetetiranes.al/wp-content/uploads/2020/02/Dokumentacioni-per-praktikat-mesimore-dhe-vullnetaret-2.pdf  

Continue Reading

DHËMBËT E QUMËSHTIT DHE RËNDËSIA E TYRE

Ky material është produkt i specialistëve të Sektorit të Kujdesit dhe Zhvillimit Psiko-Social në Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit të fëmijëve (QEZHEF), Bashkia Tiranë. Ai është përgatitur për tu përdorur si material konsultues për klasat prindërore dhe takimet trajnuese dhe psiko-edukuese me stafet edukatore në çerdhet publike të Tiranës. Dhëmbët e parë njohur ndryshe […]

Continue Reading

FËMIJËT DHE LOJA

  Ky material është produkt i specialistëve të Sektorit të Kujdesit dhe Zhvillimit Psiko-Social në Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit të fëmijëve (QEZHEF), Bashkia Tiranë. Ai është përgatitur për tu përdorur si material konsultues për klasat prindërore dhe takimet trajnuese dhe psiko-edukuese me stafet edukatore në çerdhet publike të Tiranës. Loja mund të konsiderohet […]

Continue Reading

CIKLI I TRAJNIMEVE MBI EDUKIMIN E HERSHËM PËR FËMIJËT ME VËSHTIRËSI NË ZHVILLIM PËR GRUP MOSHËN 0-3 VJEÇ.

Përfunduam aktivitetet e para të projektit gjithpërfshirës “Ndërhyrja e hershme, domosdoshmëri për avancimin e zhvillimit të fëmijës”. Projekt i realizuar nga Shoqata “Ndihmoni Jetën” në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë, mbështetur nga “Programi i shoqërisë civile për Shqipërinë dhe Kosovën”, financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë, menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqërinë Civile […]

Continue Reading