Category: Keshilla për prindërit

FËMIJËT DHE LOJA

  Ky material është produkt i specialistëve të Sektorit të Kujdesit dhe Zhvillimit Psiko-Social në Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit të fëmijëve (QEZHEF), Bashkia Tiranë. Ai është përgatitur për tu përdorur si material konsultues për klasat prindërore dhe takimet trajnuese dhe psiko-edukuese me stafet edukatore në çerdhet publike të Tiranës. Loja mund të konsiderohet […]

Zhvillimi Gjuhësor

Ky material është produkt i specialistëve të Sektorit të Kujdesit dhe Zhvillimit Psiko-Social në Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit, Bashkia Tiranë. Materiali mbi “Zhvillimin Gjuhësor të Fëmijëve 0-3 vjeç” është hartuar për t’i ardhur në ndihmë prindërve, fëmijët e të cilëve frekuentojnë çerdhet publike në qytetin e Tiranës. Materiali paraqet informacion me qëllim që […]

Kalimi nga Çerdhja në Kopësht

Ky material është produkt i stafit psikosocial të Qendrës Ekonomike e Zhvillimit dhe Edukimit të Fëmijëve (QEZHEF). Ai është përgatitur për t’u përdorur si material konsultues për klasat prindërore dhe takimet trajnuese ose psikoedukative me stafet edukatore në çerdhet publike të Tiranës.

Trajnimi i Tualetit

Ky material është produkt i stafit psikosocial të Qendrës Ekonomike për Zhvillimin dhe Edukimin e Fëmijëve (QEZHEF). Ai është përgatitur për t’u përdorur si material konsultues për klasat prindërore dhe takimet trajnuese ose psikoedukative me stafet edukatore në çerdhet publike të Tiranës.    

Stilet e Prindërimit

Ky material është produkt i specialistëve të Sektorit të Kujdesit dhe Zhvillimit Psiko-Social në Qendrën Ekonomike të Zhvillimit dhe Edukimit, Bashkia Tiranë. Materiali mbi “Stilet e prindërimit gjatë fëmijërisë së hershme” është hartuar për t’i ardhur në ndihmë prindërve, fëmijët e të cilëve frekuentojnë çerdhet publike në qytetin e Tiranës. Materiali paraqet informacion me qëllim […]

Aftësia ripërtëritëse

Aftësia ripërtëritëse Tё rriturit duhet tё jenё tё dashur dhe mbёshtetёs (p.sh. duke krijuar ambiente tё sigurta pёr fёmijёt) qё fёmijёt tё rrisin aftёsinё pёr t’u ripёrtёrirё (pёr tё marrё veten dhe pёr t’u ripёrshtatur) pas vёshtirёsive, ndryshimit tё ambientit, humbjeve apo traumave.   Prindёrit duhet tё pёrforcojnё zakonet pozitive tek fёmijёt p.sh. duke pёrforcuar ndjenjёn e fuqisё tek fёmijёt, qёllimin, vlerёn […]

Divorci

Divorci Nё pjesёn mё tё madhe tё rasteve, janё fёmijёt ata qё e vuajnё tё parёt divorcin. Nё pjesёn dёrrmuese tё rasteve, ata nuk janё asnjёherё dakord me prindёrit mbi divorcin, pёrveçse nё rastet kur ata janё tё pranishёm, kur njёri nga prindёrit dhunohet rёndё apo edhe kur vetё fёmijёt janё sistematikisht viktima tё dhunёs […]

Përshtatja e fëmijës

PËRSHTATJA E FËMIJËS NË ÇERDHE Këshilla për prindërit SI TË SILLEM ME FËMIJËN PARA SE TA SJELL NË ÇERDHE Flisni me fëmijën! Edhe pse mund të jeni nervozë, të stresuar, të shqetësuar për nisjen e çerdhes, përpiquni të jeni gjithmonë pozitiv kur i flisni fëmijës për të. Flitini fëmijës për gjërat e reja që do […]