Author: r00t

Divorci

Divorci Nё pjesёn mё tё madhe tё rasteve, janё fёmijёt ata qё e vuajnё tё parёt divorcin. Nё pjesёn dёrrmuese tё rasteve, ata nuk janё asnjёherё dakord me prindёrit mbi divorcin, pёrveçse nё rastet kur ata janё tё pranishёm, kur njёri nga prindёrit dhunohet rёndё apo edhe kur vetё fёmijёt janё sistematikisht viktima tё dhunёs […]

Continue Reading

Përshtatja e fëmijës

PËRSHTATJA E FËMIJËS NË ÇERDHE Këshilla për prindërit SI TË SILLEM ME FËMIJËN PARA SE TA SJELL NË ÇERDHE Flisni me fëmijën! Edhe pse mund të jeni nervozë, të stresuar, të shqetësuar për nisjen e çerdhes, përpiquni të jeni gjithmonë pozitiv kur i flisni fëmijës për të. Flitini fëmijës për gjërat e reja që do […]

Continue Reading

Problemet e gjumit

PROBLEMET  E GJUMIT NË FËMIJËRINË E HERSHME Vendosja e fëmijës në gjumë dhe të fjeturit ështe një ndër detyrat më të vështira të prindërimit. Edhe prindërit, të cilët kanë fëmijë që flenë mire, ndonjëherë ndeshen me luftën që duhet të bëjnë për vendosjen  në gjumë të fëmijëvë të tyre.   Këshilla e duhura për të […]

Continue Reading

Fëmija i dytë

Këshilla për prindërit kur në familje vjen një  Fëmijë  i dytë !! Ardhja e një anëtari të ri në familje ndodh që shkakton probleme mes fëmijëve të tjerë. Në gjysmën e dytë të shtatzanisë është e domosdoshme që prindërit ta parapërgatitin fëmijën e parë me qëllim që lindja e vëllait apo e motrës të mos i vijë […]

Continue Reading

Leximi i Librave

Rëndësia e Leximit të Librave për Fëmijët  “Librat janë aeroplani, treni, rruga. Ata janë destinacioni dhe udhëtimi. Ata janë        shtëpia.” – Anna Quindlen   ❝Këshilla të thjeshta për prindërit mbi leximin e librave për fëmijët❞ ❂ Çfarë librash pëlqejnë më shumë fëmijët e moshës 2-3 vjeç? Librat me histori të thjeshta. Librat me vjersha të thjeshta dhe rimë që […]

Continue Reading

Bullizmi

Bullizmi, si ta dalloni dhe si ta ndihmoni fëmijën t’i bëjë ballë    Çfarë është bullizmi?   Në pamje të parë, bullizmi i ngjan talljes. Disa fëmijë i tallin fëmijët e tjerë në mënyrë të përsëritur. Ndonjëherë, disa fëmijë mund t’i tallin të tjerët, sepse duan t’i lëndojnë ose t’i lënë jashtë lojërave. Në këto […]

Continue Reading

Atashimi

Atashimi Çfarë është atashimi? Atashimi është formimi i një lidhje emocionale të qëndrueshme midis nënёs dhe fëmijës.Kjo lidhje emocionale fillon të zhvillohet që prej ditëve të para pas lindjes.dhe është lidhja më jetike që përjeton njeriu në jetën e tij.    Si të kemi një atashim të mirë me fëmijën? Për të pasur një atashim […]

Continue Reading

Menaxhimi i frikës

Kë​shilla pë​r menaxhimin e frikës dhe zemërimit tek fëmijët Menaxhimi i frikë​s Frikërat e para fillojnë tek fëmijët që në muajt të parë të jetës. Kur ishte më i vogël fëmija juaj nuk kishte frikë nga zhurmat e forta, sepse tani ai e kupton më mirë botën përreth. Ka një numër të madh burimesh që […]

Continue Reading

NË VIJIM TË TRANSPARENCËS PËR SIGURINË USHQIMORE NË KOPSHTET DHE ÇERDHET PUBLIKE TË TIRANËS

  1. Çertifikatë veterinare për mishin e viçit     –  Çertifikatë veterinare për mishin e pulës     2. Analiza Mikrobiologjike e vezës     3. Analiza Fiziko Kimike e tërsherës     4. Analiza Mikrobiologjike e bizeles      5. Analiza Fiziko Kimike e Trahanasë     6. Analiza Fiziko Kimike e miellit të misrit     7. Analiza Fiziko […]

Continue Reading