Author: D.P.Ç.K

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 4 Tema: Sa gëzim që erdhi vera…! Format e argëtimit. Dita e hënë – E diela ime në cirk. Rubrika e punës me dorë – “Kllouni” Fëmijët nëpërmjet formave gjeometrike me letra me ngjyra ose plastelinë krijojnë kllounin. Aktivitet – “Zgjidh ngjyrën” Edukatorja […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 3 Tema: Ngjyrat dhe numrat tek veshjet e fëmijëve në verë. Dita e hënë – Veshjet shumëngjyrëshe të stinës së verës. Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve se në verë veshjet janë më lehta se në çdo stinë tjetër, pasi është shumë […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 2 Tema: Frutat dhe perimet e stinës Dita e hënë: Frutat e stinës se verës – Qershia Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve frutat e stinës përmes formave plastike, tabelës se lotos, figurave e revistave.Edukatorja emërton bashkë me fëmijët frutat si: qershia, […]

Continue Reading

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Specialistet e sektorit psiko-social të çerdheve, zhvilluan trajnimin për edukatoret, në lidhje me ripërshtatjen e fëmijëve pas izolimit 3-mujor nga COVID-19. Si t’i ndihmojmë fëmijët gjatë ripërshtatjes; Etika në komunikim me prindërit dhe mbështetja emocionale e fëmijëve; Të njohim shenjat e stresit te fëmijët; Masat që duhet të ndiqen kundër COVID-19.    

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 1 Tema: Festa e 1 Qershorit. Njohja me karakteristikat e stinës së verës Dita e hënë – 1 Qershori, festa ime. Rubrika “Aktiviteti festiv” Fëmijët, së bashku me edukatoret, festojnë “1 Qershorin” në çerdhe, duke kënduar këngë e recituar vjershat e mësuara në […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT TË ÇERDHES NË SHTËPI

Programi i muajit Maj Tema: Format e argëtimit, sportet dhe lojërat. Java e 4: Përgatitemi për festën e 1 Qershorit. Përgatisim këngë e vjersha. Krijojmë kapelet dhe kartolinat e festës. Fëmijët përgatiten për festën e 1 Qershorit. Ata recitojnë vjersha e këndojnë këngë. Krijimi i kapelës së festës Fëmijët me ndihmën e prindëve formuan kapelet […]

Continue Reading

PËRSHTATJA E FËMIJËVE NË ÇERDHE DHE KOPSHT PAS COVID-19, KËSHILLA PËR PRINDËRIT

ÇERDHJA DHE KOPSHTI FILLOI PËRSËRI! SI T’I NDIHMOJMË FËMIJËT🧒🏻👧 KËTO DITË TË PARA? Të dashur prindër! Fëmijës suaj i është dashur kohë të përshtatej me rutinat e mëparshme të çerdhes apo kopshtit. Mirëpo, gjatë karantinës, fëmijët janë përshtatur me rutinën e shtëpisë. Duhet të kuptoni se edhe pse fëmija juaj ka frekuentuar më parë çerdhen […]

Continue Reading