Author: D.P.Ç.K

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT DHJETORTEMA: KARAKTERISTIKA E STINËS SË DIMRIT. Java e I-rëTema: Njohja me karakteristikat e përgjithshme të stinës së dimrit. Natyra në dimër dhe veshjet e saj. Gjatë kësaj jave vogëlushët u njohën me karakteristikat kryesore të stinës së dimrit. Edukatoret u treguan atyre për natyrën në dimër, motin, dëborën dhe për veshjet e […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT NËNTORTEMA: NJOHJA E VETES DHE TË DREJTAT E FËMIJËVE Java e I-rëTema: Njohja e vetes Njohja me elementët e vetes Fëmijët mësuan të njohin veten e tyre; pjesët e fytyrës, të trupit; shqisat dhe tiparet. Fëmijët mësojnë t’i identifikojnë dhe emërtojnë ato.   Punë dore – Formojmë trupin e njeriut. Fëmijët me […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT TETORTEMA: KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VJESHTËS Java e I-rëTema: Njohja me karakteristika të përgjithshme të stinës Natyra në vjeshtë Vogëlushat u njohën me karakteristikat e stinës së vjeshtës, gjatë shëtitjeve eksploruese në oborr. Ata mësuan se në vjeshtë gjethet e pemëve bëhen kafe, portokalli dhe të verdha; moti ndryshon, bëhet më i […]

Continue Reading

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Ky shtator nisi me një seri trajnimesh me stafet edukatore të çerdheve nga stafet tona mbështetëse: psikologet dhe punonjëset sociale. Në fokus të trajnimeve ishin: – Përgatitja e stafeve edukatore për të pritur fëmijët e rinj.– Komunikimi me prindërit e rinj.– Zbatimi i protokollit të përshtatjes së fëmijëve në çerdhe.– Zbatimi i protokollit të masave […]

Continue Reading

PËRSHTATJA E FËMIJËVE NË ÇERDHE

Të nderuar prindër!👨‍👩‍👧‍👦 Ditët e para të frekuentimit janë shumë të rëndësishme për ecurinë e fëmijës👶🏻👧🏼👦🏾 në çerdhe🏡Psikologët dhe punonjësit social sugjerojnë🗣 disa këshilla për një përshtatje sa më efektive. Ecuri të mbarë fëmijëve tuaj!

Continue Reading

APLIKIMET PËR REGJISTRIM NË KOPSHTET PUBLIKE TË BASHKISË SË TIRANËS PËR SEZONIN 2020 – 2021

Të nderuar prindër! Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve ju njofton se: Në datat 01 – 11 Shtator 2020, ora 09:00 – 14:00, do të kryhet procedura e aplikimit për regjistrim në kopshtet publike të Bashkisë Tiranë. Aplikimi do të kryhet pranë kopshtit ku synohet të regjistrohet fëmija. Sqarim: Ju lutemi, formularin bashkëngjitur plotësojeni […]

Continue Reading

NJOFTIM

Tё nderuar Prindёr/Qytetarё, pёr shkak tё situatёs sё shkaktuar nga COVID-19, Ju informojmё se pёr çdo informacion/kёrkesё/ankesё lidhur me procedurёn e regjistrimit tё fёmijёve nё çerdhet dhe kopshtet publike tё Bashkisё Tiranё apo informacione tё tjera qё lidhen me shёrbimin qё ofrohet, lutemi tё shkruani nё  rubrikën “Na Shkruaj” në adresёn zyrtare http://femijetetiranes.al/ ose në […]

Continue Reading

NJOFTIM PËR REGJISTRIMIN E FËMIJËVE NË KOPSHT

Të nderuar prindër! Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve, ju bën me dije se fëmijët që kanë frekuentuar çerdhen në sezonin 2019-2020 dhe që mbushin moshën 3 vjeç, deri më datë 14 shtator 2020, do të regjistrohen automatikisht në kopsht. Për këtë kërkohet bashkëpunimi juaj duke deklaruar pranë çerdhes ku fëmija ka frekuentuar, kopshtin […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 4 Tema: Sa gëzim që erdhi vera…! Format e argëtimit. Dita e hënë – E diela ime në cirk. Rubrika e punës me dorë – “Kllouni” Fëmijët nëpërmjet formave gjeometrike me letra me ngjyra ose plastelinë krijojnë kllounin. Aktivitet – “Zgjidh ngjyrën” Edukatorja […]

Continue Reading