Author: D.P.Ç.K

APLIKIMET PËR REGJISTRIM NË KOPSHTET PUBLIKE TË BASHKISË SË TIRANËS PËR SEZONIN 2020 – 2021

Të nderuar prindër! Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve ju njofton se: Në datat 01 – 11 Shtator 2020, ora 09:00 – 14:00, do të kryhet procedura e aplikimit për regjistrim në kopshtet publike të Bashkisë Tiranë. Aplikimi do të kryhet pranë kopshtit ku synohet të regjistrohet fëmija. Sqarim: Ju lutemi, formularin bashkëngjitur plotësojeni […]

Continue Reading

NJOFTIM

Tё nderuar Prindёr/Qytetarё, pёr shkak tё situatёs sё shkaktuar nga COVID-19, Ju informojmё se pёr çdo informacion/kёrkesё/ankesё lidhur me procedurёn e regjistrimit tё fёmijёve nё çerdhet dhe kopshtet publike tё Bashkisё Tiranё apo informacione tё tjera qё lidhen me shёrbimin qё ofrohet, lutemi tё shkruani nё  rubrikën “Na Shkruaj” në adresёn zyrtare http://femijetetiranes.al/ ose në […]

Continue Reading

NJOFTIM PËR REGJISTRIMIN E FËMIJËVE NË KOPSHT

Të nderuar prindër! Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve, ju bën me dije se fëmijët që kanë frekuentuar çerdhen në sezonin 2019-2020 dhe që mbushin moshën 3 vjeç, deri më datë 14 shtator 2020, do të regjistrohen automatikisht në kopsht. Për këtë kërkohet bashkëpunimi juaj duke deklaruar pranë çerdhes ku fëmija ka frekuentuar, kopshtin […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 4 Tema: Sa gëzim që erdhi vera…! Format e argëtimit. Dita e hënë – E diela ime në cirk. Rubrika e punës me dorë – “Kllouni” Fëmijët nëpërmjet formave gjeometrike me letra me ngjyra ose plastelinë krijojnë kllounin. Aktivitet – “Zgjidh ngjyrën” Edukatorja […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 3 Tema: Ngjyrat dhe numrat tek veshjet e fëmijëve në verë. Dita e hënë – Veshjet shumëngjyrëshe të stinës së verës. Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve se në verë veshjet janë më lehta se në çdo stinë tjetër, pasi është shumë […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 2 Tema: Frutat dhe perimet e stinës Dita e hënë: Frutat e stinës se verës – Qershia Rubrika e bisedës Edukatorja iu shpjegon fëmijëve frutat e stinës përmes formave plastike, tabelës se lotos, figurave e revistave.Edukatorja emërton bashkë me fëmijët frutat si: qershia, […]

Continue Reading

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Specialistet e sektorit psiko-social të çerdheve, zhvilluan trajnimin për edukatoret, në lidhje me ripërshtatjen e fëmijëve pas izolimit 3-mujor nga COVID-19. Si t’i ndihmojmë fëmijët gjatë ripërshtatjes; Etika në komunikim me prindërit dhe mbështetja emocionale e fëmijëve; Të njohim shenjat e stresit te fëmijët; Masat që duhet të ndiqen kundër COVID-19.    

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT QERSHORTEMA: NJOHJA ME KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VERËS Java 1 Tema: Festa e 1 Qershorit. Njohja me karakteristikat e stinës së verës Dita e hënë – 1 Qershori, festa ime. Rubrika “Aktiviteti festiv” Fëmijët, së bashku me edukatoret, festojnë “1 Qershorin” në çerdhe, duke kënduar këngë e recituar vjershat e mësuara në […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT TË ÇERDHES NË SHTËPI

Programi i muajit Maj Tema: Format e argëtimit, sportet dhe lojërat. Java e 4: Përgatitemi për festën e 1 Qershorit. Përgatisim këngë e vjersha. Krijojmë kapelet dhe kartolinat e festës. Fëmijët përgatiten për festën e 1 Qershorit. Ata recitojnë vjersha e këndojnë këngë. Krijimi i kapelës së festës Fëmijët me ndihmën e prindëve formuan kapelet […]

Continue Reading