Author: D.P.Ç.K

DITA BOTËRORE E AUTIZMIT

2Prill #DitaBotëroreeAutizmit AUTIZMI FLET 🗣KOHA TA DËGJOJMË 👂 Mesazhe dashurie ❤️ dhe fuqizimi 💪 nga vogëlushat e çerdhes dhe kopshtit në Ditën Botërore të Ndërgjegjësimit për Autizmin 🧩👧🧒🏻 autizminukzgjedh #pranim #respekt #perfshirje #femijeteTiranes #dpçk

Continue Reading

APLIKIMET PËR REGJISTRIM NË ÇERDHE/KOPSHT, QESARAKË

Të nderuar prindër! Drejtoria e Përgjithshme e Çerdheve dhe Kopshteve, Bashkia Tiranë, ju njofton se hapet shërbim i ri me Çerdhe/Kopsht, në Zonën e Qesarakës. Aplikimet për regjistrimin e fëmijëve do të kryhen në Drejtorinë e Përgjithshme të Çerdheve dhe Kopshteve,  me adresë Rruga e Barrikadave, Çerdhja Nr. 1, duke filluar nga data  06 Prill […]

Continue Reading

DASHURIA PËR TOKËN USHQEHET QË NË VEGJËLI

Dashuria për tokën ushqehet që në vegjëli.Së bashku me fëmijët mësojmë të riciklojmë dhe tregojmë se sa i rëndësishëm është për të gjithë ne. Një projekt pilot zhvillimi i jashtëzakonshëm për fëmijët dhe mësuesit, i mbështetur me bindje nga Ambasada e Italisë dhe i realizuar nga Fondazione Reggio Children – Centro Loris Malaguzzi me Bashkia […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT DHJETORTEMA: KARAKTERISTIKA E STINËS SË DIMRIT. Java e I-rëTema: Njohja me karakteristikat e përgjithshme të stinës së dimrit. Natyra në dimër dhe veshjet e saj. Gjatë kësaj jave vogëlushët u njohën me karakteristikat kryesore të stinës së dimrit. Edukatoret u treguan atyre për natyrën në dimër, motin, dëborën dhe për veshjet e […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT NËNTORTEMA: NJOHJA E VETES DHE TË DREJTAT E FËMIJËVE Java e I-rëTema: Njohja e vetes Njohja me elementët e vetes Fëmijët mësuan të njohin veten e tyre; pjesët e fytyrës, të trupit; shqisat dhe tiparet. Fëmijët mësojnë t’i identifikojnë dhe emërtojnë ato.   Punë dore – Formojmë trupin e njeriut. Fëmijët me […]

Continue Reading

REALIZIMI I PROGRAMIT TË EDUKIMIT NË ÇERDHE

PROGRAMI I MUAJIT TETORTEMA: KARAKTERISTIKAT E STINËS SË VJESHTËS Java e I-rëTema: Njohja me karakteristika të përgjithshme të stinës Natyra në vjeshtë Vogëlushat u njohën me karakteristikat e stinës së vjeshtës, gjatë shëtitjeve eksploruese në oborr. Ata mësuan se në vjeshtë gjethet e pemëve bëhen kafe, portokalli dhe të verdha; moti ndryshon, bëhet më i […]

Continue Reading

TRAJNIM ME EDUKATORET E ÇERDHEVE

Ky shtator nisi me një seri trajnimesh me stafet edukatore të çerdheve nga stafet tona mbështetëse: psikologet dhe punonjëset sociale. Në fokus të trajnimeve ishin: – Përgatitja e stafeve edukatore për të pritur fëmijët e rinj.– Komunikimi me prindërit e rinj.– Zbatimi i protokollit të përshtatjes së fëmijëve në çerdhe.– Zbatimi i protokollit të masave […]

Continue Reading

PËRSHTATJA E FËMIJËVE NË ÇERDHE

Të nderuar prindër!👨‍👩‍👧‍👦 Ditët e para të frekuentimit janë shumë të rëndësishme për ecurinë e fëmijës👶🏻👧🏼👦🏾 në çerdhe🏡Psikologët dhe punonjësit social sugjerojnë🗣 disa këshilla për një përshtatje sa më efektive. Ecuri të mbarë fëmijëve tuaj!

Continue Reading